Van aardappel tot avocado

Allerhande en zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Met Allerhande als reisgids neemt Klaartje Scheepers je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.
Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in de keuken staan, welke producten en keukens we ontdekken? De eerste Allerhande verscheen in 1954. Stel je voor dat je alle edities op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een lange tafel vormen. Achter al die borden zitten talloze verhalen, die verzameld zijn in dit boek. En als je erlangs zou lopen, zie je hoe de gerechten veranderen, maar ook wijzelf en de wereld om ons heen. Van groene erwten met boterhamworst tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair tot überlokaal. Ons bord weerspiegelt wie we waren en zijn.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045041728
  • Pagina's: 320 pagina's

Dit boek in de media

Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis, met de Allerhande als reisgids.

‘Het is vermakelijk en informatief: Voor de ietwat ouderen onder ons is het een feest van herkenning, voor de jongeren een zeer interessante geschiedenis.’ – Mergenmetz

'Een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.' - KRO Gids

‘Scheepers’ heerlijke schrijfstijl en het verslag van zeven decennia eetgeschiedenis van Nederland maakten dat ik het boek in een ruk heb uitgelezen.’ – Het Parool

Parool

‘Ik heb Van aardappel tot avocado met veel plezier gelezen. Het geeft een goed beeld van de eetgeschiedenis van Nederland maar het is ook herkenbaar op persoonlijk vlak. Bij geschiedenis denken mensen vaak aan grote meeslepende gebeurtenissen maar ook in tijdschriften als Allerhande zit een wereld aan geschiedenis verborgen.’ – Lauriekoek

Klaartje Scheepers

Klaartje Scheepers

Klaartje Scheepers is neerlandica, (culinair) redacteur en (schrijf)coach. Ze was onder meer hoofdredacteur van Elle Eten en rondde koksopleidingen af aan ROC Amsterdam en de Ballymaloe Cookery School in Ierland. In 2021 verschijnt Van aardappel tot avocado. Allerhande en zeventig jaar Nederlandse eetcultuur.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights