‘Van aardappel tot avocado’ van culinair journaliste Klaartje Scheepers neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar geschiedenis van Allerhande en de Nederlandse eetcultuur. Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in de keuken staan, welke producten en keukens we ontdekken? De eerste Allerhande verscheen in 1954. Stel je voor dat je alle edities op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een lange tafel vormen. Achter al die borden zitten talloze verhalen, die verzameld zijn in dit boek. En als je erlangs zou lopen, zie je hoe de gerechten veranderen, maar ook wijzelf en de wereld om ons heen. Van groene erwten met boterhamworst tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair tot überlokaal. Ons bord weerspiegelt wie we waren en zijn.
Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis, met de Allerhande als reisgids.
‘Het is vermakelijk en informatief: Voor de ietwat ouderen onder ons is het een feest van herkenning, voor de jongeren een zeer interessante geschiedenis.’ – Mergenmetz
'Een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.' - KRO Gids
‘Scheepers’ heerlijke schrijfstijl en het verslag van zeven decennia eetgeschiedenis van Nederland maakten dat ik het boek in een ruk heb uitgelezen.’ – Het Parool
Parool‘Ik heb Van aardappel tot avocado met veel plezier gelezen. Het geeft een goed beeld van de eetgeschiedenis van Nederland maar het is ook herkenbaar op persoonlijk vlak. Bij geschiedenis denken mensen vaak aan grote meeslepende gebeurtenissen maar ook in tijdschriften als Allerhande zit een wereld aan geschiedenis verborgen.’ – Lauriekoek