Tine

of de dalen waar het leven woont

In haar laatste maanden kijkt Tine terug op een leven vol gemiste kansen en verloren liefde. Een dagboek als rekenschap van een vergeten vrouw.
Aan het woord is Everdine van Wijnbergen, Tine, zoals Eduard Douwes Dekker zijn eerste vrouw al voor het schrijven van Max Havelaar placht te noemen. Met haar beide kinderen verblijft ze in Venetië, terwijl Dekker met Mimi in het noorden is. Tijdens haar laatste levensmaanden geeft zij zich in een dagboek rekenschap van wat zij in haar leven nagelaten heeft.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


15,00
Reserveer nu
Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046705650
  • Pagina's: 192 pagina's

Dit boek in de media

'Het getuigt van moed en originaliteit dat Nelleke Noordervliet een roman heeft durven schrijven over Tine.' – Willem Frederik Hermans

'Dat ik het met groeiende bewondering heb gelezen bewijst hoezeer de schrijfster is geslaagd in haar opzet om in romanvorm en sober, afgerond beeld te geven van een vrouw die in haar laatste levensjaar de balans van haar leven opmaakt.' – Maarten ’t Hart in Vrij Nederland

Vrij Nederland

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) is alom geprezen als een van de veelzijdigste, stilistisch vaardigste schrijvers in de
hedendaagse Nederlandse literatuur. Ze studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als 'Tine of De dalen waar het leven woont'. Vervolgens publiceerde ze veelgeprezen romans als 'Het oog van de engel', 'De naam van de vader', 'Uit het paradijs', 'Pelican Bay', 'Snijpunt' en 'Zonder noorden komt niemand thuis', verhalen en novellen die bijeengebracht werden in 'Veeg teken'.

Behalve in romans en verhalen uitte Noordervliets belangstelling voor geschiedenis zich ook in boeken als 'Altijd roomboter', over haar overgrootmoeder, en in boeken die ze schreef voor het Rijksmuseum en voor de Amstelhof. In 2012 verscheen de roman 'Vrij man', de geschiedenis van de 17e eeuwse Menno Molenaar, jurist, arts en dubbelspion. In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay, getiteld 'De leeuw en zijn hemd' en publiceerde ze 'Schatplicht', een essaybundel over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.

In 2018 werd haar oeuvre bekroond met de Constantijn Huygens-prijs. De roman 'De val van Thomas G.' verscheen in 2020 en 'We kunnen dit', haar meest recente roman, verscheen in januari 2022.

Nelleke Noordervliet is columniste voor 'Trouw' en voor OVT. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. Op maandag 12 september a.s. ontvangt Nelleke Noordervliet de Gouden Ganzenveer 2022.

Voor meer informatie zie www.nellekenoordervliet.nl.

(Foto: Iris Planting)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights