Lekker vies

het verhaal van onze smaak in 52 ingrediënten en gerechten

Lekker vies - cover
Een smakelijk boek over onze eetgewoontes en guilty pleasures. Waarom vinden we sommige dingen lekker en andere niet? En welke rol spelen cultuur, evolutie en herinneringen daarin?


Waarom kunnen we van sommige gerechten geen genoeg krijgen, maar gruwelen we van andere eetbare dingen? En wat zeggen onze smaakvoorkeuren over wie we zijn? Dat onderzoekt Klaartje Scheepers in Lekker vies aan de hand van 52 gerechten, van A(ndijviestamppot) tot Z(uur op je haring). Ze is gefascineerd door de manier waarop onze geschiedenis, cultuur, evolutie, biologie en persoonlijke herinneringen onze eetgewoontes vormen. Zo maakt nostalgie dat we genieten van een broodje bal uit de voetbalkantine en kleuren fysiologie en cultuur onze waardering voor gelatineuze structuren. Een bijzondere plek in ieder culinair hart wordt ingenomen door onze guilty pleasures: kant-en-klare nasi uit de supermarkt, roze koek uit een automaat, een kapsalon laat in de avond. Er zijn trends (het bokkepootje is bijna vergeten maar voor extravagante stroopwafels staan Tik Tok-rijen) en tegenstrijdigheden (we hijsen de Italiaanse cucina povera op een voetstuk maar onderwaarderen onze Hollandse pot). In 52 sprankelende, verhelderende verhalen brengt Scheepers in Lekker vies onze (on)smakelijke eetgewoontes in kaart.

Lees meer
23,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


23,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049939
  • Pagina's: 240 pagina's

Klaartje Scheepers

Klaartje Scheepers

Klaartje Scheepers is neerlandica, (culinair) redacteur en (schrijf)coach. Ze was onder meer hoofdredacteur van Elle Eten en rondde koksopleidingen af aan ROC Amsterdam en de Ballymaloe Cookery School in Ierland. In 2021 verscheen Van aardappel tot avocado. Allerhande en zeventig jaar Nederlandse eetcultuur.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights