Migratieverhalen over vertrekken en aankomen over de hele wereld verspreid, omlijst door een beschouwing door Adriaan van Dis
In Kofferverhalen lees je tien migratieverhalen over liefde en afscheid, over thuiskomen en je thuis voelen, over heimwee en verlangen. Verhalen van toen en nu, opgetekend door Karin Amatmoekrim en Abdelkader Benali, geïntroduceerd door Adriaan van Dis.
Fenix is een nieuw kunstmuseum over migratie. In een historische havenloods, op dé plek van vertrek en aankomst in de stad Rotterdam. Onderdeel van de vaste collectie van het museum is Het Kofferdoolhof, een installatie van 2000 aan het museum gedoneerde koffers uit binnen- en buitenland. Elke koffer draagt een verhaal met zich mee. In het doolhof luister je naar deze verhalen en zo kom je meer te weten over de eigenaren van de koffers en hun ervaringen met vertrek en aankomst, heimwee, hoop, verlangen en liefde.
Karin Amatmoekrim en Abdelkader Benali tekenen in Kofferverhalen tien verhalen op. Adriaan van Dis leidt het boek in met een beschouwing over de betekenis van de koffer.
Lees meer
14,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025476946

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali (Ighazzazen, Marokko, 1975) debuteerde in 1996 met Bruiloft aan zee dat genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs en bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs. Hij schreef sindsdien (bekroonde) romans, verhalen, poëzie, toneel en journalistiek werk en samen met zijn vrouw Saida Nadi-Benali het kookboek Casa Benali. Zijn werk verschijnt in het Frans, Duits, Engels, Arabisch, Hebreeuws en nog een tiental talen.

Meer boeken van deze auteur

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. In 1999 kwam de roman Dubbelliefde uit, in 2000 gevolgd door de novelle Op oorlogspad in Japan. In september 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek, in 2004 schreef hij het Boekenweekessay Onder het zink. Un abécédaire de Paris, begin januari 2007 verscheen de roman De wandelaar en eind november 2007 Leeftocht, een verzameling verhalen en reportages. In 2010 kwam zijn roman Tikkop uit, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. Eind november 2011 publiceerde hij Stadsliefde, waarin de stad Parijs centraal staat. De roman Ik kom terug (2014) werd in 2015 bekroond met de Libris Literatuur Prijs. In datzelfde jaar ontving Van Dis de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre. In 2017 verschenen de roman in verhalen 'In het buitengebied' en de graphic novel 'Familieziek', getekend door Peter van Dongen. Het Gouden boekje Adje is heel druk, met illustraties van Lotte Kramer en de bibliofiele dichtbundel Morfine werden in 2019 uitgebracht. In februari 2021 verschenen zijn roman KliFi en de verzamelbundel De Parijsboeken. In de in november 2021 verschenen verhalenbundel Vijf vrolijke verhalen verkent en verfrist Van Dis de thema’s die hem blijven bezighouden. Op 11 mei 2022 ontving Adriaan van Dis een eredoctoraat van de Radboud Universiteit in Nijmegen voor zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

Zijn laatste roman Naar zachtheid en een warm omhelzen verscheen in augustus 2023 en in januari 2024 verscheen het boek De kolonie mept terug.. 

 

Meer boeken van deze auteur

Karin Amatmoekrim

Karin Amatmoekrim (Paramaribo, Suriname,1976) emigreerde op 5-jarige leeftijd naar Nederland. Ze schrijft romans, verhalen en columns en promoveerde op leven en werk van Anil Ramdas. Ze werkt aan een geschiedenis van Suriname.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights