In Europa

reizen door de Twintigste Eeuw

Auteur: Geert Mak
Begin 1999 verliet ik Amsterdam voor een reis door Europa die een vol jaar zou duren. Het was een soort laatste inspectie: hoe lag het continent erbij, aan het eind van de twintigste eeuw? Maar het was ook een historische reis: ik volgde letterlijk de sporen van de geschiedenis, door de eeuw en door het continent, beginnend in januari, bij de resten van de Parijse Wereldtentoonstelling en het bruisende Wenen, eindigend in december, bij de ru es van Sarajevo.
Dat hele jaar reisde ik zo met de eeuw mee, in een krakeling van routes, langs Londen, Volgograd en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, de geparfumeerde kleerkasten van Elena CeauSescu in Boekarest en de speelgoedauto's in een verlaten cr e in Tsjernobyl. En ik praatte met de getuigen: met schrijvers en poli-tici, met verzetsmensen en hoge officieren, met een boer in de Pyrenee en met de kleinzoon van de Duitse keizer, tientallen Europeanen die hun verhaal vertelden.
Dit reisverslag gaat over het verleden, en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt.
Geert Mak (1946) is journalist en schrijver. Hij schreef onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, Hoe God verdween uit Jorwerd en De eeuw van mijn vader.
Lees meer
14,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045016405

Geert Mak

Geert Mak

Geert Mak (Vlaardingen, 4 december 1946), is journalist en een van de meest gelauwerde non-fictieschrijvers van Nederland. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), dat in 2021 in een herziene editie verscheen als Hoe God verdween uit Jorwert. Daarna volgde een van zijn meest gewaardeerde boeken De eeuw van mijn vader (1999). In 2004 verscheen In Europa, waarop hij in 2019 met Grote verwachtingen het vervolg publiceerde. Het in 2016 verschenen De levens van Jan Six beschrijft de gang van de patriciërsfamilie Six door meer dan vier eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Verder publiceerde hij essays, kronieken, pamfletten en het Boekenweekgeschenk De brug in 2007. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig landen.

Geert Mak ontving talloze prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder de Henriëtte Roland Holstprijs, de NS Publieksprijs (tweemaal), de Leipziger Buchpreis, de Gouden Ganzenveer, de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de prijs voor het beste politieke boek in Duitsland van de Friedrich Ebert Stichting. Ook werd hij meermaals tot Historicus van het jaar verkozen.

Meer informatie op www.geertmak.nl

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights