Eet eens een wasbeer

Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

Een prikkelende zoektocht die je aan het denken zet over goed eten.
De leukste culinair schrijver van Nederland neemt ons mee in een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten. Denk aan nijlganzen, beverratten, halsband parkieten, eekhoorns, rivierkreeften en wasberen. Zij overspoelen onze vaak kwetsbare natuur of doen schade aan de landbouw of infrastructuur. We doden deze dieren en gooien ze gewoon weg. Tegelijkertijd brengen we op onhoudbare schaal en meestal in erbarmelijke omstandigheden dieren groot die moeten voorzien in onze vleesconsumptie. Joël Broekaert kan het een niet met het ander rijmen. Daarom daagt hij de lezer uit tot een even spannende als serieuze gedachtegang: wat als we deze exoten op ons menu zetten? Kan en mag dat überhaupt? Biedt het een oplossing voor het
voedselprobleem en smaakt het een beetje?

Lees meer
13,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Hardback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045051154

Joël Broekaert

Joël Broekaert

Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor NRC. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël

Eerder verschenen van zijn hand onder meer De Alleseter, samen met Joris Bijdendijk Bij Bijdendijk thuis, Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen. Ook werkte hij mee aan De Librije. Het recept. In september 2024 verscheen Eet eens een wasbeer.

 

 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights