'Zijn prikkelende schrijfstijl en humor maken deze zoektocht een waar avontuur, waarbij je als lezer al snel geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan in de keuken. [...] een aanrader voor culinaire avonturiers, milieubewuste eters en iedereen die zijn voedselkeuzes eens kritisch wil bekijken. [...] Bovendien is het een inspiratiebron voor wie graag experimenteert met nieuwe ingrediënten en ongewone smaken.' - Coole Suggesties
‘Eet eens een wasbeer wijst op een prikkelende wijze op mogelijkheden om relatief eenvoudig een duurzame voedselkeuze te combineren met herstel van inheemse natuur.’
Bionieuws‘In [Eet eens een wasbeer] neemt deze culinair schrijver je mee op een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten in onze natuur, en zet je aan het denken over goed eten.’ - Invasieve Exoot
‘Joël Broekaert is een begenadigd verteller, vooral als het over eten gaat. [Eet eens een wasbeer] is informatief en vermakelijk. Leuk boek, zijn geld dubbel en dwars waard.’ - Norbert Mergen, De Tuinen van MergenMetz
‘Eet eens een wasbeer is een heerlijk boek om te lezen, in allerlei opzichten! En ook nog eens bijzonder fraai vormgegeven!’ -De Visdief
‘Het is een lesje in chemie, biologie, globalisering, biodiversiteit en kookkunst. Het boek excelleert in weetjes.’
Trouw'Culinair journalist Joël Broekaert schrijft met humor en enthousiasme over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten in plaats van ze te doden en weg te gooien. Eens heel iets anders op tafel zetten? Lees dit – vrolijk geïllustreerde – boek!' - NVVH Vrouwennetwerk