Een dapper, poëtisch en sterk debuut dat je aan het denken zet.
"Het is maandag 21 februari 2022 even voor 17:00 uur. Als de stem mijn naam uitspreekt knalt een fontein van licht uit mijn buik omhoog zo de ether in. Lara. Billie. Rense. Ik kom in de radiostudio opnieuw ter wereld, zo voelt het. Eigenlijk wil ik gillen van blijdschap en huilen tegelijk. En jezelf meenemen als je presenteert is altijd een goed idee, maar gillen en huilen zou ongetwijfeld vreemd overkomen live op NPO Radio 1."
Lara Billie Rense, een van de meest gewaardeerde stemmen op npo Radio 1, was altijd al Lara Billie geen man, geen vrouw, maar non-binair. Een tussenmens. Maar de buitenwereld lijkt daar nog niet altijd klaar voor, terwijl over de hele wereld tussenmensen bestaan en bestaan hebben. Waarom voelen we ons dan zo ongemakkelijk bij tussenposities en meerduidigheid? En waarom was het verlangen naar meer ruimte en fluïditeit ook voor Lara Billie zelf een hobbelige zoektocht? Gaandeweg merkt die dat we elkaar in het verlangen naar duidelijkheid en zekerheid iets heel moois onthouden: de ruimte om ons veelzijdige zelf te zijn en de wereld echt te zien.
In het poëtische en krachtige Een zee van ruimte schrijft Lara Billie Rense over ongemakkelijke en ontroerende situaties, over nieuwe liefde en nieuwe voornaamwoorden, over erkenning en het loskomen van verwachtingen. Bespiegelingen op onze geschiedenis, psychologie, op literatuur en op de rijke variatie in de natuur vertellen tegelijkertijd een herkenbaar verhaal over het verlangen naar verbinding en vrijheid. Een zee van ruimte is een sterk debuut dat de lezer aan het denken zet.