Een goed verhaal

Zonder pathos, in een dwingend realisme dat bijt en wringt, beschrijft ze de menselijke wanhoop. Mensje van Keulen toont zich in deze bundel een sublieme chroniqueur van de menselijke eenzaamheid. Juryrapport Libris 2010 Een gave bundel, zes gecondenseerde romans, vrij van ballast, toonbeelden van bondigheid. Arjan Peters in de Volkskrant Mensje van Keulen is een van de beste verhalenvertellers uit de Nederlandse literatuur. In Een goed verhaal bewijst ze haar meesterschap opnieuw. Mogen behoefte aan liefde en erkenning, teleurstelling in het leven en eenzaamheid terugkerende themas in haar werk zijn, in deze zes verhalen wordt de lezer meegesleept door vaak uiterst verrassende situaties.Een goed verhaal is een van de nieuwe hoogtepunten in haar vier decennia omspannende literaire oeuvre. Mensje van Keulen (1946) schreef romans, verhalen en kinderboeken. Van haar verschenen onder meer Bleekers zomer, Olifanten op een web, Het andere gezicht en De laatste gasten. In 2003 ontving ze de Annie Romeinprijs voor haar oeuvre.'
Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045020945

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Na haar schilderopleiding werd ze redacteur van 'Propria Cures'. Naast haar bijdrage in de vorm van politieke en literaire cartoons schreef ze ook artikelen. Vervolgens maakte ze samen met Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift 'Maatstaf'.

Het eerste verhaal van Mensje van Keulen werd gepubliceerd in 1969 in 'Hollands Maandblad'. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer' (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.

'Olifanten op een web', geschreven naar aanleiding van de dood van haar moeder, is haar eerste autobiografische boek. In 2006 verscheen, naar aanleiding van haar zestigste verjaardag, 'Alle dagen laat, Dagboek 1976'. 'De schriften wachten', het oerboek van Mensje van Keulen, geeft inzicht in de ontwikkeling van haar schrijverschap. In 2009 verscheen de verhalenbundel 'Een goed verhaal', de bundel werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2010 en De Gouden Uil 2010. In 2003 ontving Van Keulen voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs. In 2011 werd haar de Charlotte Kohler Prijs - een driejaarlijkse prijs voor schrijvers van literair werk - toegekend. Klik hier om het juryrapport van de Charlotte Kohlerprijs te lezen.

Op 18 januari 2015 ontvangt zij de Contantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre. Van Keulen krijgt de Huygens-prijs voor een oeuvre dat volgens de jury getuigt van een 'buitengewoon technisch meesterschap': 'Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje- van-Keulenverbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan.'

In oktober 2018 verscheen de bundel 'Huwelijksverhalen', een verzameling van haar verhalen waarin het huwelijk centraal staat. Voor haar verhalenbundel 'Ik moet u echt iets zeggen' (2020) won zij de J.M.A Biesheuvelprijs. In juni 2021 verschijnt 'Het Kattentheater', een bundeling verhalen, gedichten, verzen en fragmenten over poezen en katten.

Voor meer informatie, zie www.mensjevankeulen.nl

(Foto: Annalees Louwes)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights