Iedere (thuis)kok en wijnliefhebber weet dat een goede wijn-spijscombinatie een diner kan maken of breken. Maar hoe kies je de ultieme wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Voor Victoria Moore, vinologe en smaakexpert, is het combineren van eten en wijn een creatieve ontdekkingstocht. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rode en waarom zijn chili, knoflook en citroen ‘gamechangers’?<p>
De wijn-spijsbijbel’ staat boordevol informatie en inspiratie. Het daagt je uit om nieuwe combinaties uit te proberen en is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die graag wijn en eten combineert. Met een extra hoofdstuk over de wijnen van de Lage Landen door Niek Beute.<p>
‘Dankzij dit briljante boek weet je vanaf nu ALTIJD welke wijn bij welk eten past.’ – Marina O'Loughlin, restaurantrecensent van The Guardian
The Guardian‘Moore is uitstekend gekwalificeerd: ze is een prijswinnend wijnschrijfster en wijncolumniste. Haar Wijn-spijsbijbel is van zo’n briljante vanzelfsprekendheid dat je denkt: ongelooflijk dat niemand dit eerder heeft bedacht. Ik heb Moores ‘bijbel’ pas een paar dagen in huis, maar ik weet nu al dat het een van mijn belangrijkste naslagwerken in de keuken zal worden.’ – Daily Mail
Daily Mail‘Als het kiezen van de juiste wijn bij het eten een tikje angstaanjagend vindt, is De wijn-spijsbijbel misschien wel je redding. Het is warm en geestig geschreven, toegankelijk en prettig leesbaar, en begint vanuit de gedachte dat eten en wijn combineren vooral leuk moet zijn.’ – Irish Independent
Irish Independent‘Een vuistdik naslagwerk vol informatie en inspiratie.’ – Elegance
Elegance‘De Britse vinologe Victoria Moore legt precies uit waarom sommige wijn-spijscombinaties wel en sommige niet werken.’ – Janneke Vreugdenhil, NRC Handelsblad
NRC Handelsblad‘Een uitstekend boek.’ – Fiona Beckett, The Guardian
The Guardian‘Sorry, Jamie en Nigella. De wijn-spijsbijbel is mijn nieuwe keukenbijbel. En het moet eigenlijk ook die van jullie worden.’ – Metro
Metro