'Het boek leest als een roman, als een speelse poging de boon nader tot de mens en zijn bord te brengen. Verplicht leesvoer voor wie in deze donkre maanden wat extra kracht wil opdoen - want dat doen al die bonen.'
Dagblad Van Het Noorden'In zijn nieuwe boek vertelt culinair journalist Joël Broekaert interessante verhalen uit de wereldgeschiedenis aan de hand van bonen. (…) Een aanrader voor hummusliefhebbers én bonenhaters.' - EOS Magazine
‘De boon lijkt maar saai en geschiedenis heeft die reputatie ook een beetje. Beide ten onrechte. Als je ze met elkaar combineert leer en een hele hoop over de wereld en krijg je misschien zelfs wel zin in bonen. Want ze mogen dan heel gewoon lijken, bonen zijn niet alleen iets van het verleden, maar zo als in het laatste hoofdstuk met de onheilspellende titel einde der tijden wordt voorgespiegeld, ook zeker onderdeel van de toekomst.’ - Lauriekoek.nl
'Superaanstekelijk.'
Nouveau'[Dit boek] is een ode aan de boon en schenkt een ultiem eerherstel aan dit oeroude gewas. Alle verhalen vormen samen een flink stukje vermakelijke en originele wereldgeschiedenis. Want vanuit elke boon, vertelt Broekaert de geschiedenis van een politiek wereldconflict, een cultuurhistorische periode of de mondiale impact van een gebeurtenis. En dit vanaf het neolithicum tot… het einde der tijden. Grandioos!' - Humanistisch Verbond
'Broekaerts boek staat vol met zulke interessante feitjes. […] In elk van de twaalf hoofdstukken zet Broekaert een andere boon centraal. Ieder hoofdstuk vertelt een boeiend stukje culinaire geschiedenis. [...] Interessante verhalen.' - Dit zijn de beste wetenschapsboeken van 2023, EOS
'Het is een goed geschreven, vermakelijk en uiterst informatief boek. Leuk voor hen die graag bonen eten of bonen telen.' - MergenMetz