De toekomst van het verleden

Reflecties over Nederlands slavernijverleden en -erfgoed

Naast Wij slaven van Suriname van Anton de Kom een onmisbaar boek in het denken over ons verleden én toekomst.
Waldo Heilbron, voorvechter van de dekolonisatie van onze geschiedenis, laat in De toekomst van het verleden zijn licht schijnen over het slavernijverleden van Nederland en de doorwerking en betekenis daarvan tot aan de dag van vandaag. Wanneer we onze kennis van ons verzwegen verleden willen verdiepen, zijn we aangewezen op nieuwe manieren van denken en onderzoek verrichten, betoogde hij al in 2006.

De toekomst van het verleden is, net als Wij slaven van Suriname van Anton de Kom, een van de kernteksten van The Black Archives. Het is, ook in de huidige gesprekken over de omgang met het slavernijverleden, onverminderd relevant. Zoals Prof. Gloria Wekker stelt: Het vroeg moed om een vurig en tegendraads pleidooi te houden voor een andere versie van de geschiedenis.



Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050812
  • Pagina's: 128 pagina's

Waldo Heilbron

Waldo Heilbron

Waldo Heilbron (1936-2009), geboren en getogen in Paramaribo, was actief bij de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam en als socioloog verbonden aan de UvA. Hij werkte samen met anderen aan de oprichting van NiNsee en het nationaal slavernijmonument. De toekomst van het verleden was zijn laatste boek.

Heilbrons persoonlijke bibliotheek vormde vanaf 2015 mede de startcollectie van The Black Archives. De toekomst van het verleden is daarin een onmisbaar boek in het denken over het slavernijverleden van Nederland en de door­werking daarvan tot aan de dag van vandaag

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights