De levens van Jan Six

een familiegeschiedenis

Auteur: Geert Mak
De fascinerende familiegeschiedenis van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens. Het rijke, vier eeuwen oude familie-archief vormt de basis voor hun unieke verhaal.

Jan Six, zijn portret geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt – uniek – nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Six kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar? Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: het bevat duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen.

Na hem kwamen nieuwe mannen: binnen de familie Six heet de oudste zoon van de oudste zoon meestal weer Jan Six, tot de dag van vandaag. Ze werden burgemeester en wetenschapper, ze verwierven grote rijkdom en strompelden soms ook weer gebocheld, arm en eenzaam door het leven. Het is allemaal verstopt in datzelfde familiehuis: in eindeloze correspondenties, over kleine en grote zaken – zelfs met George Washington –, in dagboeken en notities en in alles wat de Sixen verder bewaarden, tot hun balboekjes toe. De levens van Jan Six volgt een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen.

Lees meer
18,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045036199
  • Pagina's: 448 pagina's

Dit boek in de media

‘Niemand kan zo leuk vertellen over ons land en over wat we dagelijks om ons heen zien.’ – Frederik Brom, Linda

LINDA.

'Een prachtige dwarsdoorsnede van vijf eeuwen (cultuur)geschiedenis.'

Reformatorisch Dagblad

Geert Mak

Geert Mak

Geert Mak (Vlaardingen, 4 december 1946), is journalist en een van de meest gelauwerde non-fictieschrijvers van Nederland. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), dat in 2021 in een herziene editie verscheen als Hoe God verdween uit Jorwert. Daarna volgde een van zijn meest gewaardeerde boeken De eeuw van mijn vader (1999). In 2004 verscheen In Europa, waarop hij in 2019 met Grote verwachtingen het vervolg publiceerde. Het in 2016 verschenen De levens van Jan Six beschrijft de gang van de patriciërsfamilie Six door meer dan vier eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Verder publiceerde hij essays, kronieken, pamfletten en het Boekenweekgeschenk De brug in 2007. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig landen.

Geert Mak ontving talloze prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder de Henriëtte Roland Holstprijs, de NS Publieksprijs (tweemaal), de Leipziger Buchpreis, de Gouden Ganzenveer, de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de prijs voor het beste politieke boek in Duitsland van de Friedrich Ebert Stichting. Ook werd hij meermaals tot Historicus van het jaar verkozen.

Meer informatie op www.geertmak.nl

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights