De eeuw van mijn vader - jubileumeditie

Auteur: Geert Mak
Biografie van het twintigste-eeuwse Nederland in de vorm van een familiegeschiedenis, aan de hand van interviews, oude krantenberichten en vele honderden bewaard gebleven brieven. Verkorte versie.
'De eeuw van mijn vader’ van Geert Mak is een biografie van Nederland in de twintigste eeuw in de vorm van een familiegeschiedenis. Het is een geschiedenis door de achterdeur, verteld vanuit de keuken van een doorsnee Nederlandse familie: die van Geert Mak zelf. Mak verhaalt over het landelijke Nederland aan het begin van de eeuw, over de opkomst van de katholieke, protestantse en rode zuilen, over de crisis en het antisemitisme in de jaren dertig, de andere wereld van ‘ons Indië’, de oorlog in Europa en Azië, de mentaliteit van de wederopbouw, de dromerijen van de jaren zestig en de zakelijkheid daarna.
Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045045337
  • Pagina's: 672 pagina's

Dit boek in de media

De eeuw van mijn vader is een vernuftige, meeslepende combinatie van familie-roman en geschiedenisboek.’Het Parool
‘De eeuw van mijn vader is een wonder van vertelkunst.NRC Handelsblad
‘Wie naar de twintigste eeuw kijkt door de ogen van de familie Mak, is even bevrijd van de doem die over deze honderd jaar ligt.’De Groene Amsterdammer

Geert Mak

Geert Mak

Geert Mak (Vlaardingen, 4 december 1946), is journalist en een van de meest gelauwerde non-fictieschrijvers van Nederland. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), dat in 2021 in een herziene editie verscheen als Hoe God verdween uit Jorwert. Daarna volgde een van zijn meest gewaardeerde boeken De eeuw van mijn vader (1999). In 2004 verscheen In Europa, waarop hij in 2019 met Grote verwachtingen het vervolg publiceerde. Het in 2016 verschenen De levens van Jan Six beschrijft de gang van de patriciërsfamilie Six door meer dan vier eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Verder publiceerde hij essays, kronieken, pamfletten en het Boekenweekgeschenk De brug in 2007. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig landen.

Geert Mak ontving talloze prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder de Henriëtte Roland Holstprijs, de NS Publieksprijs (tweemaal), de Leipziger Buchpreis, de Gouden Ganzenveer, de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de prijs voor het beste politieke boek in Duitsland van de Friedrich Ebert Stichting. Ook werd hij meermaals tot Historicus van het jaar verkozen.

Meer informatie op www.geertmak.nl

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights