De boekhandel van de wereld

drukkers, boekverkopers en lezers in de Gouden Eeuw

Het verhaal van de opkomst en het grote succes van het bloeiende zeventiende-eeuwse Nederlandse boekenbedrijf
In ‘De boekhandel van de wereld’ vertellen Andrew Pettegree en Arthur der Weduwen het verhaal van de opkomst en het grote succes van het bloeiende zeventiende-eeuwse Nederlandse boekenbedrijf. In de zeventiende eeuw was Nederland het centrum van de boekenwereld. In het verhaal over de Gouden Eeuw wordt dit zelden verteld. Het was de tijd van de voc, van Rembrandt en Vermeer, en alle aandacht is altijd uitgegaan naar de Hollandse schilderkunst. Maar per hoofd van de bevolking bezaten de inwoners van de Nederlandse republiek meer boeken dan in enig ander land in Europa. De mensen hier waren ongewoon goed geïnformeerd en politiek betrokken. Godsdiensttwisten, welvaart en politiek werden beïnvloed door wat er gelezen werd. Terwijl uitgevers elders in Europa failliet gingen, vernieuwden de Nederlandse uitgevers hun industrie: ze organiseerden boekveilingen en deden veel aan marketing en publiciteit. De aard van dat godvruchtige, welvarende, twistzieke en genereuze volk werd in belangrijke mate bepaald door wat het las.
Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Hardback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045035000
  • Vertaler: Frits van der Waa

Andrew Pettegree

Andrew Pettegree

Andrew Pettegree is professor moderne geschiedenis aan de universiteit van St. Andrews. Hij is expert op het gebied van de boekdrukkunst en auteur van onder meer Het merk Luther.

(Foto: Alan Richardson)

Meer boeken van deze auteur

Arthur der Weduwen

Arthur der Weduwen

Arthur der Weduwen is historicus aan de universiteit van St Andrews in Schotland. Hij is expert op het gebied van media, boekdrukkunst en de krant. In 2017 publiceerde hij het eerste volledige overzicht van zeventiende-eeuwse Nederlandse kranten. Hij werkt momenteel aan projecten over de opkomst van advertenties en een geschiedenis van de bibliotheek.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights