‘Heerlijk om nu eindelijk een boek over voedsel te lezen waarin het grote op logische wijze met het kleine verbonden wordt. Van beleid, wetgeving en voedselzekerheid tot darmbacteriën en gedrag, (bijna) alle aspecten van het voedselsysteem komen aan de orde. Een aanrader voor wie de maatschappelijke context wil aangrijpen om na te denken over zijn/haar eigen consumptie. – Louise O. Fresco
‘De coronacrisis laat pijnlijk zien hoe we de preventieve gezondheidszorg hebben veronachtzaamd. Het pleidooi van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt is ook vanuit dat perspectief zeer belangwekkend. Het laat zien hoe gezond voedsel een preventief medicijn kan zijn. Dit met feiten gelardeerde maar zeer toegankelijke boek mondt uit in vijf handelingsprincipes die elke overheid als uitgangspunt zou moeten nemen als ze de volksgezondheid serieus neemt en het voedselsysteem daadwerkelijk wil verduurzamen. Verplichte kost voor politici en beleidsmakers! – Barbara Baarsma, CEO van Rabo Carbon Bank en hoogleraar toegepaste economie aan de UvA
‘Voeding wordt in breed maatschappelijk verband geplaatst, geïntegreerd met het belang van persoonlijke, politieke en bestuurlijk verantwoordelijkheid.’ – Civis Mundi
‘(…) juist door al die rustige nuances komt de boodschap goed binnen: als we die omslag maar blijven uitstellen ziet onze toekomst er somber uit.’ – Genoeg
‘Ons voedselsysteem kan en moet anders en beter. Veel productiemethoden zijn zwaar belastend voor natuur en milieu en slechte voedingsgewoonten een bron van chronische ziekten. Wetenschappelijk onderbouwd en uitgewerkt in praktische aanbevelingen voor beleid en gedrag laat Andere kost overtuigend zien hoe dat anders en beter gerealiseerd kan worden. Kern is het verbinden van de gezondheid van de mens met die van de aarde. Dit boek is verplichte kost voor ieder die daaraan wil bijdragen.’ – Herman Wijffels
‘Verrassend: Seidell en Halberstadt leggen in hun boek een relatie met het Bijbelse begrip rentmeesterschap. Ze noemen dit een nuttig uitgangspunt voor hoe mensen zich hebben te verhouden tot de natuurlijke omgeving maar ook tot hun gezondheid’ - Reformatorisch Dagblad
Reformatorisch Dagblad‘Juist in deze tijd van corona is het van het grootste belang te beseffen dat je zelf iets kunt doen om niet in het ziekenhuis te belanden. Andere Kost is het beste boek daarover dat ik tot nu toe gelezen heb. De overheid dwingen meer aan preventie te doen, en zelf zo vroeg mogelijk aan je gezondheid denken en er ook iets aan doen: dan beland je op oude leeftijd niet op de IC.’ – Jaap Goudsmit, Hoogleraar Harvard T.H.Chan School of Public Health
‘In Andere kost laten Jutka Halberstadt en Jaap Seidell zien hoe wij onszelf en de aarde kapot maken door onze manier van leven en het voedsel dat wij eten Toch is het geen pessimistisch boek. Het kan het allemaal nog goed komen, áls wij er collectief de schouders onder zetten. Een onmisbaar boek voor individuele burgers, bazen van bedrijven én regeringsleiders. Een betere toekomst begint met andere kost.’ – Teun van de Keuken
‘Andere kost voelt als een prettig gesprek met een goed ingevoerde vriend of vriendin, die je motiveert en stimuleert tot nadenken en actie. Van pseudowetenschappelijke voedseladviezen had ik mijn buik vol, maar dit is andere koek.’
New Scientist‘Andere kost is verplichte kost.’ – The Veggie Reporter