Vijf boeken van Atlas Contact op de longlist van de nieuwe Natuurboekenprijs

Vijf titels van Atlas Contact maken dit jaar kans op de nieuwe Natuurboekenprijs:

Natuuramnesie. Hoe we vergeten zijn hoe de natuur er vroeger uitzag van Marc Argeloo, De geur van het bos van Rob Bijlsma, Huisgenoten. Insecten in en om je eigen huis van Aglaia Bouma, Een verhaal met schubben. Zoektocht naar het vreemdste en meest bedreigde zoogdier op aarde van Anne Broeksma en Aard van het beestje. De beekprik, de wielewaal en 98 andere landgenoten van Caspar Janssen en Margot Holtman.

Meer dan 270 boeken zijn de afgelopen maanden ingestuurd om mee te dingen naar de Natuurboekenprijs ’24. Bij  Vroege Vogels op NPO Radio 1 werd de longlist bekend gemaakt, de shortlist volgt in november en het winnende natuurboek wordt enkele weken later bekroond tijdens een feestelijke uitzending van Vroege Vogels. De Natuurboekenprijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro.De nieuwe Natuurboekenprijs is de opvolger van de Jan Wolkers Prijs, die werd uitgereikt van 2013 tot en met 2022. Remco Daalder was met  De gierzwaluw  in 2014 een van de winnaars.

 De nieuwe Natuurboekenprijs is een initiatief van natuurorganisatie LandschappenNL, de Volkskrant en Vroege Vogels. De prijs wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. De jury bestaat uit Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Jocelyn de Kwant (Noord-Hollands Landschap) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

Meer nieuws

  • Luc Panhuysen, Eva Vriend, Benjamin Duerr en Sandra Rottenberg op het Geschiedenis Festival in Haarlem

    14 oktober 2024

    Het behoort tot de hoogtepunten van de Maand van de Geschiedenis: het Geschiedenis Festival in Haarlem! Afgelopen zaterdag 12 oktober waren verschillende auteurs van Atlas Contact als spreker of voorz...

    Lees het hele bericht
  • Annemarié van Niekerk ontvangt de Henriette Roland Holstprijs voor ‘Om het hart terug te brengen’

    10 oktober 2024

    Op zaterdag 12 oktober ontvangt Annemarié van Niekerk voor haar boek Om het hart terug te brengen de Henriette Roland Holstprijs 2023 voor geëngageerde literatuur. Deze prijs zal tijdens de Laureate...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights