Uitgeverij Atlas Contact zoekt per direct acquirerend redacteur non-fictie voor 32-36 uur

Uitgeverij Atlas Contact is per direct op zoek naar een acquirerend redacteur non-fictie voor 32-36 uur, locatie Amsterdam.

Wie wij zijn:

Uitgeverij Atlas Contact is een succesvolle uitgeverij van kwalitatieve non-fictie, fictie en poëzie. Vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven bieden onze boeken kennis, inzicht en reflectie op het heden, verleden en de toekomst. De imprint Business Contact is een van de belangrijkste business- en managementuitgeverijen van Nederland. Onze focus ligt op boeken over professionele en persoonlijke ontwikkeling, organisatie en leiderschap, werk en loopbaan, innovatie, economie en psychologie. De nieuwe imprint Spring publiceert inspirerende non-fictie voor en door mensen tussen de 20-40 jaar, die leven in een snel veranderende wereld en zoeken naar hun plek daarin. Zelf zijn we ambitieus, nieuwsgierig en staan we midden in de maatschappij.

De functie:

Als acquirerend redacteur maak je deel uit van de gecombineerde redactie Atlas Contact non-fictie-Business Contact. Je focus ligt bij het uitbouwen van de imprint Spring; daarnaast werk je mee aan de redactie van de boeken van uitgeverij Business Contact. Je hebt affiniteit met boeken die, in brede zin, gaan over persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de acquisitie van nieuwe boeken weet je inhoudelijke kwaliteit en maatschappelijke relevantie te koppelen aan commerciële potentie. Je voelt feilloos aan welke stemmen relevant zijn, specifiek op het gebied van actuele thema’s als creativiteit, psychologie, on- en offline leven, (persoonlijk) leiderschap, identiteit, menselijke relaties en ondernemerschap. Als geen ander zie je de potentie van een goed verhaal en weet je, dankzij je uitstekende tekstgevoel en redactionele ervaring, hoe je de auteur begeleidt bij het schrijven van een succesvol, relevant en steengoed boek.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Auteursbegeleiding: je coördineert het contact met de schrijvers, denkt conceptueel mee over hun boeken en biedt tekstredactionele begeleiding.
  • Acquisitie: je benadert mogelijke nieuwe auteurs en beoordeelt boekvoorstellen en manuscripten uit binnen- en buitenland op inhoud, kwaliteit en commerciële potentie. Het zwaartepunt ligt bij Nederlandstalige auteurs.
  • Publicatie: je coördineert de uitgave van de boeken, bewaakt de voortgang en overlegt met de commerciële afdeling over de PR-strategie, marktontwikkelingen en aanbiedingsbrochures.
  • Netwerk onderhouden: je bent een ambassadeur voor onze schrijvers en hun boeken, binnen de uitgeverij en daarbuiten, op borrels, netwerkbijeenkomsten en

Wij vragen:

  • Ervaring: Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • Affiniteit: je hebt diepgravende interesse in verhalende en inspirerende non-fictie over persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Zicht op trends: je ziet wie dé stemmen zijn van dit moment en hebt een neus voor relevante trends, specifiek thema’s als creativiteit, on- en offline leven, psychologie, (persoonlijk) leiderschap, identiteit, ondernemerschap
  • Netwerker: je bent ondernemend, sociaal en nieuwsgierig
  • Organisatorisch talent: Je bent georganiseerd en excelleert in zowel zelfstandig als teamwerk
  • Beschikbaarheid: minimaal drie dagen per week aanwezig op onze uitgeverij
  • Pluspunt: affiniteit met sociale media en dicht bij de doelgroepen van Spring (lezers tussen 20-40 jaar) en Business Contact (werkende mensen en professionals) staan is een pre.

Wij bieden:

  • Een functie met veel eigen verantwoordelijkheid, binnen een team met een goede balans tussen ervaring en jong talent.
  • Een inspirerende werkomgeving waarin circa 25-30 collega’s in een open sfeer
  • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding, persoonlijk keuzebudget van 12% (inclusief vakantiegeld), fietsplan en bedrijfsfitnessregeling.
  • Er is gelegenheid tot het volgen van aanvullende opleiding en
  • Wij zijn gevestigd in het centrum van Amsterdam, goed bereikbaar met het openbaar

Procedure

Wij onderschrijven het belang van een toegankelijke en inclusieve werkomgeving. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marcella van der Kruk, mvanderkruk@atlascontact.nl.

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag voor 18 oktober jouw reactie met je cv en motivatiebrief t.a.v. Marcella van der Kruk, via de onderstaande sollicitatiebutton.

 

Uitgeverij Business Contact en Atlas Contact zijn onderdeel van VBK uitgeversgroep BV, www.atlascontact.nl / www.businesscontact.nl / www.vbku.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer nieuws

  • ‘Hoe houd je je hart zacht’ van Natascha van Weezel: een pleidooi voor het radicale midden

    4 oktober 2024

    Natascha van Weezel schreef Hoe houd je je hart zacht. Een pleidooi voor het radicale midden in tijden van oorlog. ‘door de openhartigheid en zelf-twijfel van Natascha van Weezel, is Hoe houd je...

    Lees het hele bericht
  • Job van Ballegoijen de Jong over ‘Morgen vertel ik alles’ in de media

    3 oktober 2024

    Morgen vertel ik alles. Hoe ik mijn studie bij elkaar loog van Job van Ballegoijen de Jong beleefde een succesvolle eerste week in de media. Het boek kwam al direct in de Bestseller60 binnen. Veel ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights