Joël Broekaert over ‘Eet eens een wasbeer’ in de media

Eet eens een wasbeer. Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten van Joël Broekaert  heeft een vliegende start in de media gemaakt.

Veel media-aandacht

In het tv-programma Bar Laat ging Sophie Hilbrand met Joël Broekaert over zijn nieuwste boek in gesprek. Aan de hand van de door hem meegebrachte muskusrat, beverrat en halsbandparkiet vertelde Broekaert over invasieve exoten, die geconsumeerd kunnen worden. De aflevering is hier terug te kijken.

Ook was hij te gast bij de radioprogramma’s Nieuwsweekend en Nooit meer slapen. Tijdens deze uitzendingen ging Broekaert onder andere in op of al deze invasieve exoten gegeten kunnen worden en de bereiding van deze dieren. De aflevering van Nieuwsweekend is hier terug te luisteren en de aflevering van Nooit meer slapen is hier terug te luisteren.

Daarnaast is Broekaert te horen in de podcastserie Het Uur van NRC. Deze aflevering is te beluisteren via de website van NRC en de overige podcastapps.

Over het boek

In Eet eens een wasbeer neemt de leukste culinair schrijver van Nederland ons mee in een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten. Vanwege de schade die ze veroorzaken aan onze natuur en landbouw, bestrijden we ze: we doden ze en gooien ze weg. Ondertussen kraakt de bio-industrie in zijn voegen om aan onze vraag naar vlees te voldoen. Broekaert nodigt ons uit tot een prikkelende gedachtegang die nieuw perspectief biedt onze voedselkeuzes: Wat als we deze exoten op ons menu zetten? En de hamvraag: smaken die exoten eigenlijk een beetje?

Meer nieuws

  • ‘De bezette stad’ wint Gouden Kalveren voor Beste Lange Documentaire en voor Beste Camera en Beste Montage!

    28 september 2024

    'Als er nou één boek is waarvan je zou denken dat het onverfilmbaar is, dan is het Atlas van een bezette stad. Echt niemand dacht dat je van dat boek een film zou kunnen maken... behalve Steve McQue...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Weergaloos opgeschreven’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    27 september 2024

    Falun Ellie Koos is op zondag 29 september te gast bij Lotje IJzermans in VPRO Boeken. ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwd...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights