‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer en zus – Broos en Ada  –  die zijn opgegroeid in de stacaravan van hun vader, een hovenier die zijn kinderen na de vroege dood van zijn ex-vrouw in zijn eentje op moest voeden. In hun jeugd hebben de kinderen van hun vader geleerd dat de wereld hard en vijandig is, dat je maar beter al het kwetsbare in jezelf kunt vermoorden.

‘Een beklemmende roman vol woede en verlangen.’ – Deniz Kuypers

Falun Ellie Koos is iemand met een volstrekt eigen stem. Hun schrijverschap kent een vliegende start. Nadat Falun bij Atlas Contact een contract voor Rouwdouwers had gesloten, won hen de Joost Zwagerman Essayprijs voor het schrijnende essay ‘Bruiklener’ en najaar 2023 werd hen tijdens een podiumprogramma op ILFU het C.C.S. Cronestipendium toegekend, voor beloftevolle schrijvers uit Utrecht en omgeving.

Falun Ellie Koos treedt op 28 september 2024 op bij ILFU – Exploring Stories in Utrecht

 

Meer nieuws

  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht
  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights