Ilse Josepha Lazaroms over ‘Elders’ bij ‘Opium’ op NPO Klassiek

Afgelopen week, op dinsdag 20 augustus, was Ilse Josepha Lazaroms te gast bij het radioprogramma Opium op NPO Klassiek. Hein van Eekert interviewde Lazaroms over haar roman Elders. Elders is een intieme roman over alleenstaand moederschap, vrouw-zijn en je ergens echt thuis voelen.

Ilse Josepha Lazaroms en Hein van Eekert spraken onder andere met elkaar over de gelijkenissen tussen het leven van het hoofdpersonage en het leven van Lazaroms zelf. Lazaroms vertelde over haar manier van schrijven en hoe ze op papier niet kan liegen. Verder bespraken ze wat het betekent om (niet) geworteld te zijn, de symboliek van het huis in de roman en wat er zo mooi is aan de witregels van een verhaal.

De gehele aflevering is hier terug te beluisteren. Het interview met Ilse Josepha Lazaroms is hier als podcast terug te luisteren.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights