Hommage aan Mark van Tongele in Het Predikheren in Mechelen

Op zondag 29 september levert Het Predikheren in Mechelen, in samenwerking met Het Paradijs, een eerbetoon aan het werk en leven van de Vlaamse dichter Mark van Tongele (1956-2023). Van Tongele overleed onverwachts in 2023 en liet de Nederlandstalige literatuur achter met prachtige werken, zoals zijn laatste dichtbundel Roeivlucht.

Van Tongele was bekend als een taalvirtuoos met veel plezier voor taal. Hij studeerde geneeskunde, maar wijdde zijn leven aan de poëzie nadat hij een noodlottig ongeluk had meegemaakt.

Van Tongele heeft ruim veertien bundels uitgebracht en werkte tot zijn overlijden aan zijn nieuwste bundel Zonnewater. Tijdens het eerbetoon zal dit werk worden voorgesteld en besproken.

Hij zal worden herdacht door middel van poëzie en getuigenissen van vrienden en collega’s Bart Leroy, Koen Vergeer, Kurt de Boodt en Hedwig Speliers.

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

  • Babs Gons op Read My World Festival 2024

    13 augustus 2024

    Babs Gons is te gast op de 12e editie van het Read My World Festival in Amsterdam. Zij zal samen met meer dan 50 andere auteurs, muzikanten en artiesten uit de hele wereld verhalen vertellen met het d...

    Lees het hele bericht
  • Optredens van onze schrijvers op ILFU 2024

    5 augustus 2024

    Atlas Contact wordt goed vertegenwoordigd op het Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU): maar liefst negen van onze auteurs zijn er te gast. Altijd al Babs Gons, Mariken Heitman, Rachel Kus...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights