Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navalny. Het boek verschijnt gelijktijdig in 21 landen op 22 oktober van dit jaar.

Patriot is Navalny’s ontroerende en indrukwekkende autobiografie, inclusief zijn laatste jaren in de gevangenis, waar hij het boek heeft geschreven. Het is een oproep om door te gaan met het werk waarvoor hij zijn leven heeft gegeven. Zijn passie, humor, oprechtheid en moed spatten ervan af.

Patriot herinnert ons aan het belang van individuele vrijheid. Navalny werd internationaal geroemd en gerespecteerd en kreeg onder meer de Sakharov-prijs, de jaarlijkse mensenrechtenprijs van de Europese Unie. Hij overleed begin dit jaar op 47-jarige leeftijd in de strafkolonie IK-3.

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

    19 juli 2024

    Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights