Nieuwe podcastreeks ‘Wie is Swift?’ over Taylor Swift nu te beluisteren

In de nieuwe podcastserie Wie is Swift? buigen hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol zich over de grootste popster van het moment: Taylor Swift. Ze roept bewondering, devotie, haat en afgunst op. Hoe komt dat eigenlijk? Wat is haar geheim? Deze podcastreeks Wie is Swift? geeft antwoord op die vragen. Vanaf vandaag te beluisteren via de podcastapps.

In de aanloop naar haar drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff Arena begin juli onderzoeken Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol Taylor Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Samen met experts bespreken ze waarom juist Taylor Swift zó populair is op dit moment. Hoe heeft haar jeugd haar carrière beïnvloed en op welke wijze zit haar zakenimperium in elkaar?

Superlatieven schieten te kort

Taylor Swift zet al achttien jaar de muziekindustrie op zijn kop. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Als het om Taylor Swift gaat, schieten superlatieven te kort. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.

Afleveringen:
1: Swift de Zakenvrouw. Gast: Hans van der Loo (schrijver boek Taylor Swift). Over het zakenimperium van Swift
2: Swift het Wonderkind. Gast: Sophie Rutenfrans (host podcast ‘Taylors Era’). Over haar jeugd en haar begin in de country
3: Swift als Religie. Gast: Hanna Kok (samensteller bundel T.S. en Swiftie). Over het fandom en het fenomeen van de Swifties
4: Swift de Poëet. Gast: Stefan Raatgever (muziekrecensent Het Parool). Over haar overgang naar popmuziek en haar kwaliteiten als schrijver
5: Swift de Feminist. Gast: Rachel van de Pol (podcastmaker). Over de ontwikkeling van Swifts feminisme en hoe haar vrouw-zijn haar carrière heeft beïnvloed.

Hosts

Simon Dikker Hupkes is redacteur non-fictie bij uitgeverij Atlas Contact en presentator van podcasts. Naast de Wie is…?-reeks maakt hij ook de succesvolle podcast Van Dis Ongefilterd met Adriaan van Dis.

Rachel van de Pol is podcastmaker en presentator. Samen met Suzanna Jansen maakte ze de populaire podcastserie De eeuw van de Vrouw. Ook presenteert ze Lieve, waarin ze samen met experts brieven beantwoord van luisteraars.

Tijdens Wie is Swift? zitten Simon & Rachel voor het eerst samen achter de microfoon. Wie is Swift? gaat live op 13 juni (aflevering 1 en 2). Daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

Credits

Wie is Swift? is een podcast van VBK AudioLab en uitgeverij Atlas Contact. Wie is Swift? is gemaakt door Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol. Regie, techniek en montage: Thinium Audioboekproducties. Muziek: BMG Production Music.

De eerdere Wie is..?-podcastseries over Vladimir Poetin, Mark Rutte en Elon Musk behaalden in totaal 1,5 miljoen downloads en werden in verschillende eindejaarslijsten opgenomen. De Wie is..?-reeks is een productie van uitgeverij Atlas Contact & VBK Audiolab.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights