Rob van Essen wint met ‘Ik kom hier nog op terug’ voor de tweede maal de Libris Literatuur Prijs 2024!

Op maandag 13 mei werd Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen uitgeroepen tot winnaar van de 31e Libris Literatuur Prijs.

De jury – voorgezeten door SER-voorzitter Kim Putters – noemt het boek ‘van uitzonderlijke kwaliteit’ en ‘de beste roman die Rob van Essen tot nu toe schreef’. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Cultuurhuis Felix Meritis dat live werd uitgezonden door Nieuwsuur. Rob van Essen mocht een bedrag van € 50.000,- en een door Irma Boon ontworpen bronzen legpenning in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de bekroning van De goede zoon wint Van Essen de felbegeerde prijs dus opnieuw, dat is in de geschiedenis slechts eenmaal eerder voorgekomen.

Bekijk hier Ik kom hier nog op terug.

Op zaterdag 18 mei komt Rob van Essen langs bij Paagman in Den Haag en Boekhandel Blokker in Heemstede. Bij beide boekhandels zal hij geïnterviewd worden en een signeersessie houden.

Meer nieuws

  • ‘Stemmen’ van Naomi Rebekka Boekwijt is het Hebban Boek van de Maand

    1 juli 2024

    Stemmen, van Naomi Rebekka Boekwijt, is het Hebban Boek van de Maand juli! Stemmen is een psychiatrische roman over een jonge vrouw genaamd Sis. Zij voelt zich afgesloten van de wereld en hoort en ...

    Lees het hele bericht
  • Adriaan van Dis presenteert om gezondheidsredenen Zomergasten niet

    28 juni 2024

    Wegens gezondheidsredenen heeft Adriaan van Dis op advies van behandelende specialisten moeten besluiten het komende seizoen van VPRO Zomergasten niet te presenteren. Adriaan van Dis: 'Tot mijn gro...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights