Charles Groenhuijsen over ‘De verdeelde staten van Amerika’ bij Op1

Op maandag 22 januari was Charles Groenhuijsen te gast bij talkshow Op1. In een debat met Amerika-kenner Raymond Mens bespreekt hij de mogelijkheden van Donald Trump om opnieuw president te worden. Bekijk het hele gesprek terug op de website van NPO Start.

Donald Trump heeft op 23 januari de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. Hoewel Trump deze overwinning heeft behaald, is de strijd binnen de Republikeinse partij voor kandidaat Nikki Haley nog niet ten einde. In het debat geeft Groenhuijsen zijn mening over de kansen van Donald Trump voor het presidentschap: ‘Naar mijn inzicht heeft Trump meer vijanden dan vrienden gemaakt. Vijanden onder vrouwen bijvoorbeeld. Denk aan het abortusverhaal. De hele jonge generatie neemt afscheid van hem.’ Hij vertelt hier meer over in zijn recent verschenen boek De verdeelde staten van Amerika. 

In De verdeelde staten van Amerika vertelt Groenhuijsen de lezer over twee revoluties in de VS. Er is de rechtse revolutie van de Republikeinen en Donald Trump, met haar vlucht naar het extremisme: tegen lhbtiq+, tegen klimaatbeleid, en godsdienst gaat boven alles. En er is de revolutie van de jonge generatie: meer tolerantie en minder godsdienst. Jongeren bouwen aan hun eigen nieuwe Amerika en zijn steeds belangrijker in het stemhokje. In 2024 zal het er weer om spannen welke groep aan het langste eind trekt.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights