Li An Phoa ontvangt de Cruquius Penning 2023 voor Drinkbare rivieren

Ecoloog en filosoof Li An Phoa ontvangt op woensdag 29 november de Cruquius Penning. Dit is de waterinnovatieprijs van gemeente Haarlemmermeer. Phoa is oprichter van Drinkable Rivers, samen met Maarten van der Schaaf schrijver van het boek Drinkbare rivieren en vraagt op structurele wijze aandacht voor water. Met deze penning vestigt de gemeente aandacht op het thema water.

Gezonde rivieren
Met Drinkable Rivers komt Li An Phoa op voor een toekomst met gezonde, drinkbare rivieren: “Water is net zo belangrijk voor het leven op aarde als de zon. Het is de oorsprong van ons bestaan. De drinkbare rivier is een concreet doel waar we naartoe kunnen bewegen. Ik zie het als mijn levenswerk.”

Schoon water
Volgens de jury, onder voorzitterschap van Bianca Peters, geeft Li An Phoa perspectief aan mensen om zelf aan schoon water te werken. “Met haar bevlogen strijd en visie op schone, drinkbare rivieren geeft Li An Phoa invulling aan de gedachte ‘Groter denken, kleiner doen’. Zij weet een snaar te raken als iemand die vanuit het hart strijdt voor een betere toekomst met een droombeeld waar we zelf invloed op hebben. Van de manier waarop je voedsel verbouwt tot aan de shampoo die je gebruikt. Al onze dagelijkse acties doen ertoe.”

Verschil maken
Mariette Sedee, wethouder van grootschalig groen, milieu en water is blij met de keuze voor Li An als filosoof: “Met alle toekomstscenario’s over milieu en klimaatverandering zinkt de moed ons soms in de schoenen. Li An Phoa laat ons zien dat je zelf, heel concreet, binnen je persoonlijke leven, het verschil kunt maken.”

De bijeenkomst is in de Theaterzaal Head First Group, Taurusavenue 18, Hoofddorp. Wie belangstelling heeft, kan de bijeenkomst  bijwonen. Aanmelden kan via deze link.

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

    24 juli 2024

    Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navaln...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights