Jens van Trichts boek over mannenemancipatie in Korea ‘Boek van het Jaar’

Wat voor man wil jij zijn? (in het Koreaans vertaald als: Bevrijding van mannen) van Jens van Tricht is in Korea uitgeroepen tot boek van het jaar, door de Korean Democracy Movement Memorial Association (Associatie). Het boek wordt aanbevolen als een van de boeken die hebben bijgedragen aan de verspreiding van democratische waarden.

Volgens de Associatie is Wat voor man wil jij zijn? ‘een boek dat laat zien hoe het idee van ‘mannelijke normen’ schadelijk kan zijn en dat als mannen deze normen leren vermijden, ze betere en gelijkwaardige relaties kunnen aangaan met anderen.’ Het boek biedt een hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid. Van Tricht laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een betere wereld en wat ze daarbij zelf winnen. Hij bepleit in dit prikkelende boek de vrijheid voor ieder mens om los te breken uit beperkende verwachtingen en al zijn of haar talenten te benutten.

Jens van Tricht (1969) studeerde vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in ‘mannen en mannelijkheid’; academisch, persoonlijk, activistisch en professioneel. Hij is oprichter en directeur-bestuurder van Emancipator, een organisatie die mannenemancipatie bevordert. Wat voor man wil jij zijn is zijn debuut.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights