Literatuurfestival: Meet Me at the Lighthouse

Aankomend weekend vindt het literatuurfestival Meet Me at the Lighthouse 2023 plaats op Schiermonnikoog. Donderdag 9 november wordt het festival officieel geopend. Het programma bestaat onder meer uit leesclubs, wandelingen, literaire programma’s en unieke ervaringen. Op het festival treden onder meer auteurs Kirsten van Santen en Mariken Heitman op.

Kirsten van Santen

Tijdens Meet Me at the Lighthouse gaat Kirsten van Santen, schrijver van Water pakken, en daarnaast kunstredacteur bij de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden, in gesprek met Femke Essink en Nikki Dekker die allebei ook zwemmen. Na dit gesprek vind er een zwemsessie plaats.

Mariken Heitman

Tijdens Meet Me at the Lighthouse presenteert Mariken Heitman haar nieuwe boek Weten waar de fazanten slapen. Dit boek is het resultaat van haar verblijf in april dit jaar in de schrijversresidentie te Schiermonnikoog. Donderdagochtend wordt het eerste exemplaar aan de burgermeester aangeboden.

Mariken Heitman studeerde biologie in Utrecht en was als tuinder een aantal jaar werkzaam in de biologische groenteteelt. Ze geeft les op een middelbare landbouwschool en publiceerde eerder de alom bejubelde debuut De wateraap, die onder meer genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs. Haar nieuwe roman Wormmaan, die in augustus 2021 verscheen, is bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Het literatuurfestival vind plaats van donderdag 9 tot zondag 12 november. Meer informatie over het programma en kaartverkoop is te vinden op de website van Meet Me at the Lighthouse.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights