Première van toneelbewerking ‘De avond is ongemak’, de veelgeprezen debuutroman van Lucas Rijneveld

Op 12 oktober ging de toneelbewerking van De avond is ongemak, het veelgeprezen debuut van Lucas Rijneveld, in een productie van Bos Theaterproducties in première in de Stadsschouwburg Haarlem. Nina Spijkers regisseert het door Jibbe Willems geschreven toneelstuk.

Nina Spijkers was te gast bij Frits Spits in de Taalstaat.

Door de ogen van jongste zus Jas, gespeeld door Jip Smit, ziet het publiek hoe een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Jas ontspoort langzaam. Worstelend met schuldgevoel, voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer, gespeeld door Jips tweelingzus Imke Smit.

De avond is ongemak is een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.

Rijnevelds eveneens zeer succesvolle tweede roman Mijn lieve gunsteling, werd eerder al door Internationaal Theater Amsterdam bewerkt tot theatervoorstelling.

 

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights