Amsterdam in bijna 80 boeken: een bibliofiele ode aan onze hoofdstad

Op 29 augustus aanstaande verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het prachtige Amsterdam in bijna 80 boeken: een lofzang op de literatuur over onze hoofdstad. Meestervertellers Geert Mak, René van Stipriaan, Guus Luijters, Maritha Mathijsen en Emile Brugman beschrijven Amsterdam aan de hand van zijn mooiste, belangrijkste en leukste boeken.

Het is de stad van de cafés van Carmiggelt, de ‘jongedames’ van Betje Wolff en Aagje Deken en de provo’s van Harry Mulisch. De stad waar Hanny Michaelis de oorlog beleefde, waar Lale Gül opgroeide en waar Remco Campert het vurrukkulluk had. De stad van legendarische romanpersonages als Woutertje Pieterse, Anton Wachter en Ciske de Rat. In Amsterdam in bijna 80 boeken leiden Mak, Van Stipriaan, Luijters, Mathijsen en Brugman de lezer rond door de literaire verbeelding van Amsterdam.

Dit boek laat zien hoe de geschiedenis zich openbaart in de literatuur. Daarmee is het een uiterst originele en toegankelijke benadering van de geschiedenis van de boekenhoofdstad van Nederland – een viering van de stad, van de literatuur, en vooral van het lezen zelf.


Foto: Fjodor Buijs. Van links naar rechts: Geert Mak, Guus Luijters, Marita Mathijsen, Emile Brugman en René van Stipriaan.

Het boek is vanaf 29 augustus online en in de boekhandel te verkrijgen tegen de prijs van €34.99. Klik hier voor meer informatie.

Boekpresentatie in Openbare Bibliotheek Amsterdam
Op 7 september aanstaande houden de auteurs van Amsterdam in bijna 80 boeken hun boek ten doop in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, aan de Oosterdokskade. Redacteur Ronald Kerstma gaat op deze feestelijke avond in gesprek met de auteurs, die hem en het publiek meer zullen vertellen over deze bijzondere uitgave en de totstandkoming. Na afloop is er tijd voor een drankje en kan het boek worden aangeschaft.

De boekpresentatie vindt ’s avonds plaats, van 20.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de OBA, waar ook tickets kunnen worden gekocht.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights