‘De ooievaar’, 25ste deel uit de succesvolle vogelserie, is verschenen

De ooievaar, geschreven door Kester Freriks, is deze week verschenen. Het is de 25ste monografie in de succesvolle vogelserie van Atlas Contact waarin eerder onder andere De zwarte specht, De gierzwaluw, De kauw, De steenuil en De zeearend verschenen.

15 juni presenteren we dit bijzondere nieuwe deel in de vogelserie op feestelijke wijze en Kester Freriks was op 13 juni te gast bij Villa VdB en ging op 14 juni in gesprek met Patricia Nagelkerke bij NH Radio lunchroom over De ooievaar.

De ooievaar is een van de meest opvallende en geliefde vogels van ons land, een krachtig symbool voor de veerkracht van de natuur. Voor deze monografie putte Kester Freriks uit ooievaarsliteratuur door de eeuwen heen. Hij volgde de geliefde vogel in Hongarije, de Elzas, Portugal en Spanje en zag hem bij Gibraltar wegzeilen over de Middellandse Zee naar Afrika. Sinds hij een huisje in Friesland heeft, met broedende paartjes op het erf, aanschouwt hij het fascinerende ooievaarsleven van dichtbij.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights