Podcastafleveringen over ‘De strijd om energie’ van Roy op het Veld

In maar liefst drie podcastseries is uitgebreid aandacht voor het nieuwe boek van Roy op het Veld, De strijd om energie. In dit boek laat Roy op het Veld zien waar de wortels van de huidige energiecrisis liggen, wat de transitie naar groene energie in de weg staat en hoe we onze weg uit die crisis kunnen vinden.

De podcast L1 De Stemming heeft vanaf minuut 40 een gesprek met Roy op het Veld over de energiecrisis, en wat we eraan kunnen doen.

In de podcast Welkom in het Antropoceen, gaat het gesprek over hoe we in deze energiecrisis terechtkwamen en hoe we eruit kunnen komen, ooit. Een gesprek over naïeve politici, drammerige activisten en gekrenkte Groningers.

Tot slot sprak Roy op het Veld met de podcast Even Samen Gevat (ESG) van BNP Paribas over de strijd tussen Milieudefensie en Shell, de Europese verslaving aan goedkoop Russisch gas, de gevaren van een abrupte energietransitie en de spanning tussen een energiecrisis op korte termijn en klimaatschade op lange termijn.

 

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights