Optredens van Brecht De Backer en Floor Houwink ten Cate over (on)gewenste kinderloosheid

Schrijver Brecht De Backer en theatermaker Floor Houwink ten Cate organiseren samen acht multidisciplinaire voorstellingsavonden over (on)gewenste kinderloosheid in maart. Tijdens hun project, genaamd Battlefield of Dreams zal elke avond een ander thema worden belicht dat met dit onderwerp te maken heeft. Dit doen ze aan de hand van gesprekken met wetenschappers, artsen en academici.

Floor Houwink ten Cate benaderde Brecht De Bakker naar aanleiding van haar boek Omdat ze leven.

In Omdat ze leven laat Brecht de Backer zien dat lesbisch en alleenstaand zijn iets is wat het vervullen van een kinderwens problematiseert. Ze vertelt over haar pogingen, van pleeg- en co-ouderschap tot speeddaten met wensouders. In een poging vat te krijgen op het verlies van de levens niet geleefd, vindt Brecht troost in de kwantumtheorie. ‘Omdat ze leven’ is een fonkelend, poëtisch en onverbloemd eerlijk verhaal over het verlangen naar een thuis, over de doorwerking van een jeugd van ‘anders-zijn’, over het vinden van je plek in de wereld, je eigen definitie geven aan wat ‘normaal’ is en het bestaan van vele werkelijkheden naast elkaar.

 

Battlefield of Dreams van Floor Houwink ten Cate/Frascati Producties in coproductie met Theater Utrecht is te zien in Theater Frascati in Amsterdam van 1 – 4 maart en in De Paardenkathedraal in Utrecht van 7 – 9 maart en 11 maart.

Meer nieuws

  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
  • Marietje Schaake over ‘De tech coup’ in de media

    28 augustus 2024

    Deze week is De tech coup. Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen van Marietje Schaake verschenen. Veel media-aandacht In het radioprogramma Nooit meer slapen ging Atze de Vrie...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights