GEANNULEERD – Een avond over Joseph Roth bij Spui25 met Geert Mak, Mietsie Ruiters en Els Snick

Ter gelegenheid van de biografie van Joseph Roth Eindeloze vlucht van Keiron Pim organiseert Atlas Contact samen met SPUI25 een avond over Joseph Roth. Geert Mak, Mietsie Ruiters en Els Snick brengen op donderdag 1 december een hommage aan Joseph Roth, een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. De muziek wordt deze avond verzorgd door het Damast Duo. Kaarten hiervoor zijn op deze site te bestellen.

De avond begint om 20:00 in de Lutherse Kerk in Amsterdam, Singel 411.
Het oeuvre van journalist en romancier Joseph Roth (1894–1939) leest als een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante, gedoemde cultuur van Centraal-Europa, die zijn hoogtijdagen beleefde vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Roth werd geboren uit Joodse ouders in Galicië, aan de oostelijke rand van het Habsburgse keizerrijk. Hij diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het keizerlijke leger. Na de oorlog keerde hij terug naar Wenen. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari 1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en Parijs, waar hij onder armoedige omstandigheden overleed.

Bij Atlas Contact zijn vele werken van Joseph Roth in druk, waaronder Vlucht zonder einde, Radetzkymars, Job en Hotel Savoy. Op 15 november verschijnt de biografie van Keiron Pim, Eindeloze vlucht.

 

Meer nieuws

  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht
  • ‘De mierenkaravaan’, de nieuwe roman van Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman: ‘●●●●’ ‘Wonderschoon ‘

    29 augustus 2024

    De mierenkaravaan, de nieuwe roman van Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is verschenen. 'De mierenkaravaan is een verhaal over het aantasten en willen vasthouden van ide...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights