Zeven Atlas Contact-auteurs te gast op ILFU 2022

Van 23 september tot 8 oktober is het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en maar liefst zeven auteurs van Atlas Contact zijn te gast: Midas Dekkers, Rob van Essen, Babs Gons, Mariken Heitman, Olivia Laing, Marieke Lucas Rijneveld en Frans de Waal

Programma:

25 september: Midas Dekkers en andere komen vertellen over hun onbedwingbare wandeldrift. Aan het eind van vorig jaar kwam zijn laatste boek uit: Wat loopt daar?

1 oktober: Olivia Laing is onderdeel van Exploring Stories waar fictieschrijvers in gesprek gaan met allerlei denkers over actuele en urgente thema’s van onze tijd. Haar laatste boek is Ieder een lichaam, uitgekomen september vorig jaar.

3 oktober: Frans de Waal, van wie eerder dit jaar Anders verscheen, wordt door Isolde Hallensleben geïnterviewd over gender en sekse bij dieren. Het interview wordt vooraf gegaan door een laudatio uitgesproken door Mariken Heitman.

8 oktober: Marieke Lucas Rijneveld & Rob van Essen treden op tijdens de 39ste Nacht van de Poëzie. Van Marieke Lucas Rijneveld verscheen eerder dit jaar de dichtbundel Komijnsplitsers en van Rob van Essen is net de dichtbundel Alleen de warme dagen waren echt uitgekomen.

Het ILFU is een jong en vernieuwend internationaal literatuurfestival. Het festival brengt verschillende grote literatuurevenementen van de afgelopen jaren en decennia samen. Vermengd met nieuwe programma-onderdelen is het ILFU een avontuurlijke viering van de literatuur en poëzie. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Meer nieuws

  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht
  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights