‘Stenen eten’ van Koen Caris op de shortlist van het Beste Boek voor Jongeren

Van 16 t/m 25 september vindt de Boekenweek van Jongeren 2022 plaats. In deze week wordt het Beste Boek voor Jongeren uitgereikt, een literaire prijs om de aandacht van jongeren in de leeftijdscategorie 15 tot en met 18 jaar te vestigen op goede en leuke boeken. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en zo zorgen voor meer leesplezier in twee categorieën: oorspronkelijk Nederlandstalig en vertaald.

Op de shortlist van oorspronkelijk Nederlandstalige boeken staat dit jaar de debuutroman Stenen eten van Koen Caris.

Een jury van zes jongeren gaat aan de slag om de genomineerde boeken te lezen en te beoordelen. Zij bepalen uiteindelijk gezamenlijk de twee winnaars die aan het begin van de Boekenweek van Jongeren in september worden uitgeroepen.

Voor meer informatie over de prijs: https://www.hebban.nl/boekenweekvanjongeren-prijs
Voor meer informatie over de Boekenweek: https://www.hebban.nl/boekenweekvanjongeren

Over Stenen eten:
In Stenen eten van Koen Caris wordt het dorp van de 17-jarige Ben opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder de jongeren. Drie jaar eerder maakte zijn oudere zus een einde aan haar leven. De zelfmoorden blazen het smeulende verdriet van Ben opnieuw aan en zetten hem in het middelpunt van een mysterie waarmee hij niets te maken wil hebben. Tijdens een hittegolf die de dorpsgenoten van binnenuit droogkookt, wordt Ben gedwongen om zijn gevoelens van schuld en schaamte omtrent de dood van zijn zus onder ogen te zien. Stenen eten is een beklemmende roman over hoe verdriet en verveling een groep jongeren kunnen laten ontsporen. En over waarom mensen met dezelfde pijn elkaar niet altijd goed kunnen helpen.

Meer nieuws

  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht
  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights