Zes Atlas Contact-titels in de Zomerboeken Top 40 van het NRC

De boekenredactie van NRC maakte een zomerleeslijst met 40 van de beste boeken die het afgelopen half jaar in de krant besproken zijn. In deze Top 40 staan maar liefst zes non-fictie titels van Atlas Contact:

#1: Bill BrowderAchtervolgd door de staatsmaffia
In zijn boek Achtervolgd door de staatsmaffia doet Bill Browder verslag van de rechtszaken die hij voerde tegen de Russische staat. Het leest als een thriller van John le Carré. Wat blijkt de ware motivatie van Poetin? Hij wil zijn gestolen miljarden veiligstellen.

#2: Roel Bentz van den BergDe straatwaarde van de ziel
Tomeloos en aanstekelijk schrijft Roel Bentz van den Berg in dit boek vol jongensachtige branie en verwondering over schrijvers en muzikanten. Hoewel de muziek dominant is, is de filosofie nooit ver weg.

#7: Annie DillardSchrijversleven
Waarom willen mensen schrijver worden? Annie Dillard weet het niet, zegt ze in haar essaybundel Schrijversleven. Schrijven is niet iets ‘erbij’, wat veel schrijvers in spe volgens haar denken. Schrijven, zegt Dilllard, is ‘onverdiende genade’.

#8: Niña WeijersZelf doen
Schrijfster Niña Weijers beschouwt mensen graag als personages die in de pas lopen met een vooraf bedacht scenario. Zo ook zichzelf, lezen we in haar essaybundel Zelf doen, al verzet ze zich zo lang mogelijk tegen allerlei etiketten: meisje, millennial, moeder.

#9: Julia CimafiejevaDagen in Minsk
Dichteres Julia Cimafiejeva beschrijft in haar prachtige, poëtische dagboek haar ervaringen tijdens de zomer van 2020, toen Wit-Rusland zinderde van verandering.

#16: Maggie NelsonOver vrijheid
Spreken over vrijheid vraagt om een obsessieve nieuwsgierigheid naar de ander, schrijft Maggie Nelson in haar nieuwe boek In kunst, seks, drugs en klimaat. Het leest als een oefening in vrijdenken.

Meer nieuws

  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht
  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights