Atlas Contact sluit Maand van het Natuurboek 2022 af met een donatie van 704 bomen voor Trees for All

Onder het motto ‘Bewonder met je neus in de boeken al het moois dat de natuur te bieden heeft’ organiseerde uitgeverij Atlas Contact dit voorjaar de derde Maand van het Natuurboek. In samenwerking met een groot aantal boekhandels in Nederland en België is het (literaire) natuurboek opnieuw onder de aandacht van de lezers gebracht.

Het speciaal voor deze maand gemaakte gratis magazine Natuur voor echte lezers met artikelen, interviews en leesfragmenten van de nieuwste natuurboeken (oplage 8000), vond goed aftrek bij de deelnemende boekhandels. Naast het Drinkbare rivieren van Li An Phoa en Maarten van der Schaaf, bestond het actiepakket uit ruim 70 titels en nieuwe boeken van o.a. Remco Daalder (De soortenjager), Koos Dijksterhuis (Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes), Mariska Kret (Tussen glimlach en grimas) en klassiekers als Verweven leven van Merlin Sheldrake hun weg naar de lezers.

Van de verkochte exemplaren  van de Maand van het Natuurboek wordt een euro per boek gedoneerd aan Trees for All, die daarmee 704 bomen kunnen aanplanten in Nederland én West-Madagaskar*, ruim 200 meer bomen dan uit de opbrengst van de eerste Maand van het Natuurboek!

Op naar een mooie vierde editie en nog meer te planten bomen!

*Door ontbossing in Madagaskar zijn er veel regenwouden verloren gegaan waardoor dit het meest bedreigde ecosysteem ter wereld is. Meer lezen over het bijzondere project van Trees for All in Madagaskar kan hier.

Meer nieuws

  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht
  • Rob van Essen en Bertram Koeleman genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2024

    5 september 2024

    Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen en Dit is jouw tijd van Bertram Koeleman staan op de longlist van  de Boekenbon Literatuurprijs 2024, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights