Jan Brokken brengt ‘De Rechtvaardigen’ onder begeleiding van Cappella Amsterdam

In De Rechtvaardigen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken, brengt Cappella Amsterdam het onbekende, meeslepende verhaal van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk. Hij zette zijn leven op het spel voor de vrijheid van anderen. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog schreef hij in Kaunas (Litouwen) visa uit aan duizenden joden. Met dit visum voor Curaçao konden zij via de Trans Siberië Express naar Japan en zo de Holocaust ontvluchten.

In onze tijd staan de kranten nog altijd vol van nieuws over vluchtelingenstromen, meestal van buiten Europa. Maar met de dramatische oorlog in Oekraïne is plotseling een nieuwe brandhaard ontstaan binnen Europa, met talloze nieuwe vluchtelingen tot gevolg. In dit doorlopende concert horen we hoe de goede daden van één mens duizenden mensenlevens kunnen redden. Jan Brokken zelf leest het verhaal, begeleid door koor en saxofoonkwartet.

De voorpremière vindt plaats na de Dodenherdenking op woensdag 4 mei in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De andere uitvoeringen en meer informatie vindt u op de website van Capella Amsterdam.

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights