Bill Browders verhaal nu actueler dan ooit

Afgelopen week kwam Bill Browder aan het woord in de ingelaste herhaling van de aflevering De portemonnee van Poetin van serie Waarde van de aarde van Twan Huys. Binnenkort, op 14 juni, komt zijn nieuwe boek uit, genaamd Achtervolgd door de staatsmaffia, over een onderwerp dat helaas nu actueler is dan ooit. Dit boek is een vervolg op het in 2015 geschreven Vijand van de Russische staat. Hierin vertelt hij over de Russen die 230 miljoen aan belastinggeld van hem stalen. Bill besloot terug te vechten, aanvankelijk met succes, maar de Russen hanteerden andere spelregels. Nadat Browders advocaat, Sergei Magnitsky, een gigantische misdaad openbaar maakte waarbij Poetin zelf betrokken was, werd Magnitsky opgepakt, gearresteerd, gemarteld en in de gevangenis vermoord. Vanaf dat moment is Bill Browder vastbesloten de misdadigers voor het gerecht te krijgen en gaat hij de strijd aan voor gerechtigheid voor Sergei Magnitsky en anderen die lijden onder het regime van Poetin.

Zijn verhaal gaat verder in zijn nieuwste boek, waarin hij schrijft over de ‘Magnitsky-wet’. Deze wet is dankzij zijn inzet door het Amerikaanse congres aangenomen, om onder andere buitenlandse tegoeden van de moordenaars te bevriezen. Vanaf dat moment staat Browder in Rusland bovenaan de zwarte lijst. Met corrupte advocaten, desinformatiecampagnes en nieuwe moordaanslagen proberen de Russen Browder en zijn Magnitsky-wet te stoppen. Maar hoe harder hij wordt tegengewerkt, hoe meer hij zich vastbijt. Het is een gevecht voor gerechtigdheid dat uitmondt in een gevecht op leven of dood.

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights