Joyce Sylvester wint de Vrouw in de Media Award 2021

Joyce Sylvester heeft de landelijke Vrouw in de Media Award 2021 gewonnen. Zij was één van de tien genomineerde vrouwelijke deskundigen voor de landelijke award die zich afgelopen jaar in de media heeft geprofileerd. Met haar autobiografie Bent ú de burgemeester? inspireerde zij via media-optredens veel mensen.

Samen met internist-infectioloog en hoogleraar uitbraken van infectieziekten Radboud UMC Chantal Bleeker-Rovers en cultureel antropoloog en directeur academie voor organisatiecultuur Danielle Braun kreeg ze de meeste stemmen. De jury koos uit de top drie unaniem voor Sylvester, omdat ze dapper en waardig naar voren trad over een persoonlijk en maatschappelijk actueel thema. Ze kan met recht een pionier en rolmodel worden genoemd voor toekomstige generaties vrouwen van verschillende achtergronden met ambities in het openbaar bestuur.

Ze schreef haar autobiografie over de eerste zwarte vrouw in ons land die waarnemend burgemeester werd. Zelf zei ze hierover in een interview: “door het schrijven heb ik me weer gerealiseerd hoe kwetsbaar we als samenleving zijn. Kansengelijkheid is geen luxe, ze doet ertoe en moet bevochten worden.” De stemmers: “Ze is een krachtige persoonlijkheid die vanuit haar menszijn en haar levenservaring een grote rol speelt in het adresseren van de positie van vrouwen en die van women of colour in het bijzonder.”

De Vrouw in de Media Award, dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt, is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen, maar vaker op de radar van de regionale media mogen zijn.

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights