Vier auteurs van Atlas Contact op longlist Libris Literatuur Prijs 2022

Op maandag 31 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. De atlas van overal van Deniz Kuypers, Naar Lillehammer van Vonne van der Meer, Wormmaan van Mariken Heitman en Miniapolis van Rob van Essen zijn kanshebbers.

De jury, onder leiding van Ahmed Aboutaleb, heeft achttien titels uitgekozen voor de longlist Libris Literatuur Prijs 2022. De shortlist wordt op 28 februari bekendgemaakt en de winnaar op 9 mei.

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights