Joël Broekaert tekent contract bij Atlas Contact voor drie boeken
Culinair schrijver Joël Broekaert tekent een contract voor drie boeken bij uitgeverij Atlas Contact. De rechten werden in een grote veiling verkocht door Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency. De eerste twee boeken, Proefles met Joël en Een kleine geschiedenis van de wereld in 12 bonen, zullen in 2022 verschijnen.
Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en restaurantrecensent voor . Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s bij de NPO, zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Eerder verscheen van zijn hand De Alleseter en, samen met Joris Bijdendijk, Bij Bijdendijk thuis.
Zijn onderwerp is koken en eten en hij zoekt daarbinnen altijd naar de populairwetenschappelijke of historische invalshoek. In Proefles met Joël, dat voortborduurt op zijn gelijknamige theatervoorstelling, neemt hij de lezer mee op een ontdekkingsreis door smaken en zintuigen, aroma’s en experimenten. Want door met aandacht te proeven wordt eten, en daarmee ons leven, onbeschrijflijk veel leuker.
Marcella van der Kruk, uitgever non-fictie: ‘Joël is de beste en meest interessante culinair schrijver van Nederland. Zijn creatieve geest, zijn enthousiasme, nieuwsgierigheid en kennis over eten, koken, eetgeschiedenis en eetwetenschap combineert hij met een fantastische pen en enorme narratieve kracht. We zijn bijzonder verheugd over onze samenwerking en dat geldt ongetwijfeld ook voor veel lezers. Want wie weleens iets van Joël las, wil meer van hem lezen.’
Joël Broekaert: ‘Ik kijk er enorm naar uit om mezelf bij Atlas Contact verder te ontplooien en te ontwikkelen als schrijver. Het is een ijzersterk non-fictie fonds met geweldige auteurs waar ik nog veel van kan leren. Ik ga met veel liefde en plezier daarbinnen de culinair-wetenschappelijk niche voor mijn rekening nemen.’