Anne Broeksma in residentie bij het Huis van de Dichter

Dichter Anne Broeksma is deze week in residentie bij het Huis van de Dichter in Watou in België. Anne Broeksma debuteerde in 2014 met de bundel Regen kosmos kamerplant, waarvoor ze het C.C.S. Crone Stipendium ontvingen. In het begin van dit jaar kwam haar tweede bundel Vesper uit. Tijdens haar tijd in het Huis van de Dichter hoopt ze inspiratie te vinden voor het vervolg op Vesper.

Het Huis van de Dichter is een residentie voor auteurs die in Vlaanderen en Nederland wonen en werken. Auteurs uit alle genres zijn welkom, van alle leeftijden, diverse achtergrond, komaf en cultuur. De schrijfresidentie zal bewust ook kansen bieden aan auteurs met andere roots en auteurs die in co-creatie samenwerken met andere kunstenaars. Huis van de Dichter biedt de auteur één werkweek in de woonst, die helemaal ter beschikking staat.
(Foto: Fjodor Buis)

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights