Cecilia Kang bezoekt Nederland

Afgelopen week was Cecilia Kang, medeauteur van Een smerige waarheid, op bezoek in Nederland. De New York Times-journaliste sprak over haar boek en over de actuele ontwikkelingen bij Facebook, dat die week de naam van het moederbedrijf veranderde en een nieuw platform aankondigde.

In Een smerige waarheid krijgen Kang en Sheera Frankel de onderste steen over Facebook boven. De afgelopen vier jaar lag het bedrijf constant onder vuur vanwege opeenvolgende controverses en crises. Terwijl de techgigant wereldwijd meer dan 3 miljard mensen met elkaar verbindt via verschillende platformen, bleek dat het ook de gegevens van gebruikers verzamelt, nepnieuws verspreidt en polariserende, haatzaaiende uitlatingen versterkt.

Maandag 27 oktober was zij te gast bij het John Adams Instituut, een Nederlandse, onafhankelijke non-profit stichting die prominente sprekers uit de Verenigde Staten in Nederland presenteert. Zij werd geïnterviewd door Wouter van Noort en het gesprek is hier terug te zien.

Woensdag 29 oktober werd zij geïnterviewd door het Financieele Dagblad.

En afgelopen zondag interviewde Twan Huys haar bij Buitenhof over onder meer FaceBooks verdienmodel, de omdoping tot Meta en de vergrijzende gebruikersbasis. Kijk het fragment hier terug.

 

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights