‘Ode aan de verliezer’ van Alain Verheij op de shortlist voor De Prijs Spirituele en Christelijke boek 2021

Ode aan de verliezer van Alain Verheij staat op de shortlist voor De Prijs Spirituele en Christelijke boek 2021 in de categorie Spiritueel boek.

In Ode aan de verliezer kijkt Verheij met een frisse blik naar de Bijbel. Hoe moet ik leven? Hoe houd ik hoop? Waar vind ik vrijheid? Het zijn vragen van nu, maar ze zijn niet nieuw. De Bijbel staat al vol verhalen waarin zulke levensvragen onderzocht worden, betoogt Verheij. Zijn hervertelling – vol vaart, met humor, empathie en bravoure – laat zien dat Bijbelverhalen ons aansporen om oog te hebben voor het kwetsbare: in de wereld, in anderen en in jezelf.

De Prijs is een ondersteuning voor auteurs en uitgevers van boeken over zingeving. De auteurs ontvangen een beeldend werk van een Vlaamse kunstenaar.

De Uitreiking zal op 13 december 2021 plaatsvinden in Gent. Voor meer informatie, klik hier.

Meer nieuws

  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
  • ‘Bloedmooi en onvergetelijk’ – ‘Rouwdouwers’, de debuutroman van Falun Ellie Koos

    6 september 2024

    ‘Gevoelig, rauw, vitaal en compromisloos proza. Bloedmooi en onvergetelijk’, aldus Manon Uphoff over Rouwdouwers, de debuutroman van Falun Ellie Koos. Het is het indringende verhaal over een broer...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights