Tv-serie in de maak op basis van ‘Een smerige waarheid’

Het boek Een smerige waarheid van de New York Times-journalisten Sheera Frenkel en Cecilia Kang, die op basis van honderden bronnen Facebook van binnenuit beschrijven, vormt de basis voor een nieuwe tv-serie met de voorlopige titel Doomsday Machine. De schrijver van de serie is de met een Pulitzer-prijs onderscheiden auteur en toneelschrijver Ayad Akhtar. 

Akhtar is bekend van zijn boek Treurzang voor een thuisland – dat net als Een smerige waarheid bij Atlas Contact is verschenen.

In de serie Doomsday Machine zal Claire Foy de rol op zich nemen van Sheryll Sandberg, de COO van Facebook. Foy is onder meer bekend van haar rol als Elisabeth II in de serie The Crown. Zij ontving daarvoor een Emmy.

Het is nog niet bekend op welke netwerken de serie wordt uitgezonden.

Meer nieuws

  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights