‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ is te bewonderen in het theater

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon krijgt een theatertour door Nederland. De eerste voorstelling is op 29 september in Alkmaar en zal daarna op vele plekken te zien zijn waaronder HNT Koninklijke Schouwburg in Den Haag, DeLaMar in Amersterdam en Chasse Theater in Breda.
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht won al verschillende literaire prijzen en ook de originele toneelbewerking werd geprezen met meerdere Olivier Awards en Tony Awards. Nu is deze toneelbewerking dus voor het eerst te zien in de Nederlandse vertaling. De voorstelling wordt geregisseerd door Pieter Kramer en Mattias van de Vijver zal de hoofdrol spelen.

Klik hier voor het volledige speelschema en voor kaartjes.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon is het hartveroverende, inmiddels klassieke verhaal om te lezen en te herlezen. Het boek gaat over Christopher, de detective in deze ongewone detectiveroman. Hij is een vijftienjarige jongen met een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde en weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin. Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn, begint hij aan een reis die zijn hele wereld op z’n kop zet.

 

Meer nieuws

  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
  • Seizoen 2 van de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ begonnen

    7 september 2024

    #22 'Ik ben de begrafenisondernemer van mijn eigen boekenkast' Na een min of meer gedwongen rustpauze is 'Van Dis Ongefilterd' terug met seizoen 2! Adriaan en Simon spreken over: poep / hoe gaat...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights