Tentoonstelling over Frida Kahlo in het Drents Museum (verlengd!)

Vanaf 8 oktober 2021 staat het Drents Museum in Assen in het teken van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954).  Kahlo is een van de bekendste en geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

In samenwerking met twee van ‘s werelds meest belangrijke Kahlo-collecties biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. De tentoonstelling zal bestaan uit de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo ook haar persoonlijke bezittingen (zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s) zullen getoond worden.

In 2020 verscheen de biografie ‘Frida’ geschreven door Hayden Herrera. De levenskracht en al de originaliteit van kunstenares Frida Kahlo wordt hierin getoond. Kahlo is een van de meest uitzonderlijke en inspirerende vrouwen van de twintigste eeuw. Ze groeide op nabij Mexico-Stad ten tijde van de Mexicaanse Revolutie en kreeg op achttienjarige leeftijd een verwoestend ongeluk waardoor ze een leven lang pijn zou lijden en geen kinderen kon krijgen. Kahlo had een onstuimig huwelijk met muralist Diego Rivera en liefdesaffaires met mannen en vrouwen. Ze hield hartstochtelijk van de Mexicaanse folklore en cultuur. ‘Ik schilder mijn eigen werkelijkheid,’ zei ze. ‘Ik schilder omdat ik het nodig heb en ik schilder altijd wat er in mijn hoofd omgaat.’ Ze verbeeldde zichzelf bloedend, huilend en opengebarsten. Met een opmerkelijke openheid, verzacht door humor en fantasie, transformeerde ze haar pijn tot kunst.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op: https://drentsmuseum.nl/nl/frida

Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 is de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo te zien in het Drents Museum.

Goed nieuws: de tentoonstelling is verlengd tot en met 18 april 2022!

Meer nieuws

  • Milio van de Kamp en Trudy Dehue genomineerd voor de Sociologische Bril 2024

    9 september 2024

    Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp en Ei, Foetus, Baby van Trudy Dehue staan op de shortlist van De Sociologische Bril 2023. Milio van de Kamp (1991) is schrijver en socioloo...

    Lees het hele bericht
  • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2024

    9 september 2024

    De droom van Den Haag. De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr, is een van de genomineeren voor de Libris Geschiedenisprijs 2024. Uit meer dan 350 his...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights